CV


Ik ben een ambitieuze professional, opgegroeid van ontwikkelaar naar IT Architect en Project Manager met enkele uitschuivers naar Teamlead functies. Mijn technische expertise werd bevestigd door een officiëel erkend certificaat van Certified IT specialist bij IBM. Omdat ik een zeer brede waaier aan technische bagage meedraag, kwam ik altijd terecht in zeer technische teams met veel verschillende technische vaardigheden.

Mijn ontwikkelingsreis startte op mijn 12de verjaardag, via het programmeren in BASIC. Sinds toen werd ik meer en meer gepassioneerd van het maken van software en het werken met hardware.

In 1996 ging ik professioneel aan de slag en deed ik mijn professionele kennis op door het werken als consultant voor bedrijven in verschillende (grote) projecten, met als doel de hoogste kwaliteit aan te kunnen bieden aan onze klanten.
Alhoewel ik een diepe kennis had van Lotus Notes technologiën, met zelfs heel wat certificaties, schoof mijn focus meer en meer naar web development projecten (B2B), mobiele applicatie ontwikkeling en andere technische projecten.
Persoonlijk probeer ik mezelf constant de nieuwste technologiën aan te leren. Daardoor kwam ik zeker ook in aanraking met nieuwere programmeertalen, tools en frameworks waaronder o.a. Xamarin, Android Studio, Eclipse, Phonegap, .NET, EasyEclipse, Worklight, AngularJS, Laravel, ...
Ik heb al een aantal proof of concepts gemaakt voor mobiele/web applicaties en heb zelfs een Android app gemaakt voor een klant.

Ik toon initiatief met een hoog gevoel van verantwoordelijkheid met aandacht voor anderen (collega's, klanten,...). Mijn meest gewaardeerde eigenschap is dat ik een zeer goede team player ben en het team voor mij het meest belangrijk is.

De laatste jaren bij IBM heb ik een development team geleid in Dalian (China), als tussenpersoon tussen het team, onze klanten en de project managers.

Ik heb veel ervaring met het maken van technische cursussen en het geven van deze cursussen in kleine en grote groepen van niet-technische mensen met de sterke vaardigheid om technische zaken om te kunnen zetten in begrijpbare taal voor niet-technische mensen.

In 2014 maakte ik een switch naar een teamlead functie met een team van mensen in de Benelux, Roemenië, Polen en India, waarbij ik een team mocht leiden van zo'n 20 mensen in België en een 20 mensen in bovenstaande landen, werkend voor de zeven grootste banken in België.

Om up-to-date te blijven met de nieuwste technologiën, startte ik een eigen bedrijf (in bijberoep) in 2012 met als belangrijkste doel het maken van websites en web applicaties.
Vanwege herstructurering verloor ik helaas op 31 december 2016 mijn job bij IBM, de werkgever waar ik het langst voor mocht werken. Gelukkig kon ik al de dag erna beginnen bij Tobania, een firma in het Hasseltse. Hier kreeg ik de kans voor een hele grote carriere switch, nl als Account Manager en Service Delivery Manager. In 2017 besliste de firma om mij als consultant naar klanten te sturen in de rol van Project Manager / Project Leider in de security wereld. Daardoor heb ik sindsdien bij KBC verschillende security project in Detection en Prevention mogen leiden.

In augustus 2018 nam ik uiteindelijk de grootste stap in mijn professioneel leven. Ik besloot mijn firma om te vormen naar een vennootschap (Comm.V) en als zelfstandige consultant te starten. Door het hoge vertrouwen kon ik opnieuw aan de start bij KBC waar helaas eind 2019 mijn contract ten einde liep. Gelukkig kon ik begin 2020 dadelijk aan de slag als Project Manager in het CyberSecurity team bij Toyota Motor Europe. Een zeer uitdagende job in een steeds veranderende wereld.CV Download
Download CV

Om de CV beknopter te behouden, heb ik een aantal zaken in aparte documenten gestopt.

Project beschrijvingCursus lijstIT kennis
Download project beschrijvingen Download Cursus lijst Download IT kennis

Certificaties

IBM Certified Advanced System Developer Lotus Notes and Domino 7
IBM Certified Advanced System Administrator Lotus Notes and Domino 7 (voorheen Principal Certified Lotus Professional)
Accredited IBM IT Specialist
Leading@IBM
IT Specialist Curriculum Run 9

Belangrijke gevolgde cursussen

Blockchain
Ethereum
Agile
SCRUM
Lotus Notes Development for R4, R5, R6 and R7 & Update R8
Lotus Notes System Administration for R4, R5,R6 and R7 & Update R8
Web development and Web Administration
Advanced Lotusscript
Javascript
Meer in mijn CV...


Loopbaan (in het kort)

09/2018 : Oprichting van de vennootschap Press'd Zelfstandig Project Manager IT Security

01/2020 - NOW : Toyota Motor Europe
Project Lead/Manager CyberSecurity

09/2018 - 12/2019 : KBC
Project Lead/Manager IIT Security

01/2017 - 07/2018 : Tobania Account Manager Security & Infrastructure Services
Service Delivery Manager

05/2017 - 12/2019 : KBC
Project Lead IIT Security

01/2002 - 31/12/2016 : IBM Lotus Notes Developer
Visual C++ Developer
Teacher
Collaborative Computing
Web Application Project Manager
Web Application Architect
Teamlead

01/2012 Oprichting Press'd (Pressd.be)

02/2001 - 01/2002 : PricewaterhouseCoopers Support Staff / Notes Developer

08/2000 - 02/2001 : Ariane II Lotus Notes Developer/Consultant

01/1999 - 08/2000 : Origin Belgium Lotus Notes Developer/Consultant

07/1996 - 01/1999 : ABB Verzekeringen SAS Ondersteuner/Developer
Ondersteuner Crystal Reports

1996 Afgestudeerd als graduaat Informatica in het PHHI (Hasselt)